«Επίλογος αρχαιρεσιών»

 

Αγαπητοί, συναδέλφισσες και συνάδελφοι σας χαιρετώ μία προς μία και έναν προς έναν και εύχομαι ό,τι καλύτερο για σας.

Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των  μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου , που από 1-1-2018 και για μια 4ετία θα αναλάβει τη διοίκηση του Συλλόγου μας, ολοκληρώθηκαν και ήδη καταγράφηκαν στη σειρά της  τοπικής δικηγορικής ακολουθίας ως ένα ιστορικό γεγονός.

Η κατά τα 98% προσέλευση των μελών του Συλλόγου μας προς άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους. Η μεγάλη ανταπόκριση συμμετοχής των συναδέλφων ως υποψηφίων. Η προβολή και η κόσμια αντιπαράθεση πάνω σε προτάσεις, θέσεις και απόψεις των συναδέλφων, που διατυπώθηκαν και προβλήθηκαν κυρίως μέσω του ηλεκτρονικού τύπου. Η ανανέωση των μελών του Δ.Σ.  κατά τρία νέα μέλη. Και το πολλαπλώς κατά την προεκλογική περίοδο  εκδηλωθέν ενδιαφέρον για τα προβλήματα της τοπικής δικηγορίας και όχι μόνο , είναι δείγματα υψηλού επιπέδου  επαγγελματισμού και δεοντολογίας,  που δείχνουν πως οι δικηγόροι Σπάρτης, συγκροτούν μια δυναμική επαγγελματική κατηγορία επιστημόνων,  που αγωνίζονται για την διαρκή καταξίωσή τους όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από τους χώρους άσκησης του λειτουργήματός τους.

Τα προαναφερθέντα  αποτελέσματα εκ των αρχαιρεσιών της 26ης Νοεμβρίου τ.έ., εκτιμώ πως δεν προέκυψαν  «εική και ως έτυχε».Είναι λογικό επακόλουθο μιας νομικής και κοινωνικής παιδείας, που ως ζώσα διαδρομή έχει προκαθορίσει την συγκρότησή μας σε ό,τι είμαστε σήμερα. Συνάδελφοι ζώντες και μη, που είτε ως άτομα είτε ως διοικήσεις του Συλλόγου μας προϋπήρξαν ημών, διαδραμάτισαν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο και συνετέλεσαν προς τούτο, σε επιβεβαίωση της γνωστής συνδετικής σχέσης μεταξύ του χθες και του σήμερα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της περιόδου 2014-2017 του οποίου είχα την εξαιρετική τιμή να είμαι πρόεδρος- ιδιότητα που την θεωρώ εύσημο ανιδιοτελούς και ταπεινής προσφοράς στην κοινή πορεία μας- εκτιμώ πως  επιτέλεσε σημαντικό έργο κατά τη διάρκεια της 4ετούς θητείας του. Περί τούτου διεξοδική αναφορά έχει γίνει στο από 8/11/2017 σημείωμά μου με  αποδέκτες εσάς, υπό  τον τίτλο «΄Ετσι, για να θυμόμαστε», το οποίο ήδη έχει αποθηκευτεί στα ηλεκτρονικά αρχεία του διαδικτύου.

Θεωρώ υποχρέωσή μου, να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. Βασίλειο Ορφανό ,Δήμητρα Λαδά ,Ιωάννη Νικολόπουλο και  Ελένη Φωτάκου και να εξάρω την αγόγγυστη προσφορά τους στο επιτευχθέν έργο  της περιόδου 2014-2017.Θέλω να πιστεύω πως, εκτός των άλλων, η ανάμνηση της συνεργασίας μας θα είναι διαρκής.

Χαιρετίζω και συγχαίρω τα νεοεκλεγέντα μέλη του νέου Δ.Σ. Δήμητρα Λαδά, Λυγερή Κοκκονού, Θαλή Πολυχρονάκο και  Χαράλαμπο Μωραϊτη ευελπιστώντας  σε μια από κοινού νέα δημιουργική 4ετία.

Επιπρόσθετα και για το συνάδελφο  υποψήφιο πρόεδρο στις αρχαιρεσίες της 26-11-2017 κ. Βασίλειο Ορφανό, οφείλω να δηλώσω την  ιδιαίτερη εκτίμησή μου στο πρόσωπό του και ακόμη να εκφράσω  τις ευχαριστίες μου για την  επιδειχθείσα  και από την πλευρά του  συναντίληψη ως προς τον άψογο τρόπο διενέργειας των αρχαιρεσιών.

Τέλος, σας ευχαριστώ όλες και όλους για την εκλογή μου στην Προεδρία του Συλλόγου μας, με την υπόμνηση πως για εμένα προέχον στοιχείο δεν είναι τόσο η εκλογή μου  αλλά κυρίως η αποδοχή  μου ως Προέδρου όλων ,για την οποία ευελπιστώ  από την πλευρά σας – και – για τη νέα θητεία  μου.

Σπάρτη, 4-12-2017

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Παναγιώτης  Ηλία Κομνηνός

Πρόεδρος του Δικηγορικού

Συλλόγου Σπάρτης